Nieuws

Lees onze meest recente publicaties

Nieuws

Geef jij jouw macht weg, of wend jje hem aan om het goede te laten gebeuren?

25/09/2019 - 16:45

“Ik wil jullie graag van harte proficiat wensen met jullie promotie van junior naar senior. Vanaf nu nemen jullie een nieuwe rol op en met deze nieuwe rol komen nieuwe kansen en nieuwe verantwoordelijkheden. Waar jullie in het verleden succesvol waren door zelf heel wat kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zullen jullie in de toekomst maar succesvol zijn door het team dat jullie aansturen zo succesvol mogelijk te maken.

Waarom is het belangrijk te kiezen voor een ICF erkende coachingsopleiding?

25/09/2019 - 14:15

Coaching is een hype. De dag van vandaag word je overspoeld met voedingcoaches, sportcoaches, kleidingcoaches, welzijnscoaches, etc…. Noem een domein en er bestaat een coach voor. Zelfs in de business wereld blijft het concept van “coaching” ambigu. De term “coaching” wordt te pas en te onpas gebruikt. Gezien coaching geen erkend beroep is, kan éénieder zichzelf profileren als coach en is er een enorme wildgroei ontstaan.

ICF, coaching, erkende opleiding, word coach, actp, coachopleiding

BREAKING NEWS! De Internationale Coach Federatie kent het ACTP label toe aan ons 'Professional Coach Training Program' !

24/09/2019 - 14:15

 

Met grote vreugde én trots melden wij dat onze open opleiding "Professional Coach Training Program’" de belangrijke ACTP- erkenning door de Internationale Coach Federatie (ICF) heeft ontvangen!

 

Hoe de natuur onze para-sympaticus activeert en van ons betere leiders maakt

4/06/2019 - 16:15

Ieder jaar gunnen we het onszelf om een week te werken in een prachtig natuurlandschap. Deze keer kozen we voor Vivood Landscape Hotels in het prachtige Alicante. Het is hier heerlijk. We zitten écht midden in de natuur. Vanuit de woonkamer, slaapkamer, douche en terras zien we alleen maar bomen. De vogels fluiten volop en de pijnbomen geven een heerlijke geur af. Hier zijn, werkt kalmerend. Dat voelen we nu al na twee dagen. Onze zenuwstelsels zijn ons dankbaar om een week lang minder prikkels te moeten opvangen en verwerken.

Wij bieden een Coach Mentoring Traject aan!

22/05/2019 - 15:45

 

Na meerdere trajecten van Coach Mentoring te hebben gevolgd en met het succesvol afronden van het Certified Coach Mentoring Program, is het nu tijd om zelf als Mentor Coach begeleiding aan te bieden aan coaches die willen verder werken aan hun professionele ontwikkeling.

Dit is iets voor jou als je zoekt om :

  • Jouw ACC te hernieuwen, waarbij 10 uren mentor coaching verplicht is
  • Jouw erkenning bij het  ICF for voor je  ACC, PCC (ingeval Portfolio Path) of MCC in te dienen
  • Jouw coaching skills aan te scherpen en te verbreden

 

De kracht van metaforen & hoe ze in te zetten in bedrijven

17/05/2019 - 21:45

Ik houd van de kracht van metaforen…

Een metafoor is een vorm van beeldspraak, waarbij er sprake is van een impliciete (onuitgesproken) vergelijking. Met een metafoor kun je snel een helder, visueel beeld schetsen van een gevoel, een situatie of een probleem. Het maakt het voor de luisteraar makkelijker met je mee te voelen, de situatie voor zich te zien, de boodschap te onthouden, anders naar de werkelijkheid te kijken en tot oplossingen te komen.

Vol enthousiasme stellen we jullie de samenwerking met Philippe Persyn voor

17/05/2019 - 18:45

Philippe studeerde als Master Organizational Psychology af aan de Universiteit van Gent in 1997. Na twee jaar in een IT-startup te werken als HR Manager maakte hij de overstap naar Janssen Pharmaceutica (Johnson & Johnson). Al snel groeide hij door naar HR -functies op internationaal niveau en eindigde er zijn carrière als Head of Human Resources Europe, Middle East & Asia. Zijn HR-scoop betrof meer dan 19.000 werknemers in 30 landen.

Philippe Persyn, teamcoaching, individule coaching, coach, HR, executive coach, systeemdenken

Hoe de amygdala ervoor zorgen dat we onze kwetsbaarheid niet tonen en hoe we dit kunnen beïnvloeden.

1/03/2019 - 17:15

 

Ken jij het geheim tot creativiteit, innovatie en verandering?

1/03/2019 - 15:15

“Wauw, ik ben zo blij dat je de fout die je gisteren maakte nu deelt met het hele team. Je geeft ons de kans hier samen uit te leren en onze werking naar een hoger niveau te tillen. Respect."    

De onzin van gender-diversiteit binnen bedrijven.

28/10/2018 - 22:00

De voorbije jaren kwam het thema diversiteit op heel wat corporate agenda’s wat we ten zeerste toejuichen. Diversiteit draait immers over het vermogen om vanuit verschillende invalshoeken naar de realiteit te kijken en zo tot een krachtiger probleemoplossend vermogen en een betere besluitvoering te komen.