Nieuws

Lees onze meest recente publicaties

Nieuws

Hoe de amygdala ervoor zorgen dat we onze kwetsbaarheid niet tonen en hoe we dit kunnen beïnvloeden.

1/03/2019 - 17:15

Ook al weten we dat het belangrijk is om kwetsbaarheid te tonen en open te zijn, soms gooien onze amygdala roet in het spel. De amygdala die een deel uitmaken van ons limibsch systeem, reguleren onze emoties. Het scant voortdurend of de situatie waarin we ons bevinden veilig is, of de persoon tegenover ons te vertrouwen is. Evolutionair gezien, van cruciaal belang om te overleven. Vandaag in vele situaties minder relevant, waardoor er vaak 'loos alarm' is. Toch ervaren we dat niet zo in het moment.

Ken jij het geheim tot creativiteit, innovatie en verandering?

1/03/2019 - 15:15

“Wauw, ik ben zo blij dat je de fout die je gisteren maakte nu deelt met het hele team. Je geeft ons de kans hier samen uit te leren en onze werking naar een hoger niveau te tillen. Respect."    

De onzin van gender-diversiteit binnen bedrijven.

28/10/2018 - 22:00

De voorbije jaren kwam het thema diversiteit op heel wat corporate agenda’s wat we ten zeerste toejuichen. Diversiteit draait immers over het vermogen om vanuit verschillende invalshoeken naar de realiteit te kijken en zo tot een krachtiger probleemoplossend vermogen en een betere besluitvoering te komen.

‘Heartfelt Presence’ : met onverdeelde aandacht aanwezig zijn bij de ander is het grootste geschenk dat wij als mens aan elkaar kunnen geven waardoor we kunnen blijven groeien en bloeien.

15/10/2018 - 18:15

In sommige Afrikaanse culturen begroeten mensen elkaar met de woorden : ‘'Sikhona' wat betekent 'I am here to be seen' en 'Sawubona' wat betekent 'I see you' . Vanuit deze intentionele begroeting voelt men samen een sterke harts-verbinding.

In onze Westerse cultuur, waarin we in de zgn. (zelf) gecreëerde VUCA wereld leven, vergeten we vaak de essentie van ons menselijk bestaan : het verlangen om te groeien in onze zelfrealisatie (cfr. Maslow)

Wat zo een evidentie lijkt te zijn kan wellicht een blinde vlek geworden zijn. 

Hoe goed bedoelde 'coping' strategieën een team minder succesvol maken en hoe ermee om te gaan.

12/07/2018 - 14:15

Coping is een van het Engels (to cope with) afkomstige term die betekent 'omgaan met iets of opgewassen zijn tegen iets'. Deze term wordt vaak gebruikt als er gesproken wordt over het omgaan met problemen of stress. Teamleadern hebben onbewust verschillende strategieën ontwikkeld om moet moeilijke situaties om te gaan. Afhankelijk van de context en de situatie maken deze houdingen, handelingen en acties een team meer of minder succesvol.

Wat is teamcoaching?

23/06/2018 - 10:15

Teamcoaching is het faciliteren van een gemeenschappelijk bewustzijnsproces. Waarbij onderliggende patronen en dynamieken die het functioneren van het team in stand houden helder worden. Tijdens dit proces nemen teamleden eigenaarschap over hun collectief leerproces en verbeteren zo hun performance én hun relaties met alle stakeholders.  Bekijk de video teamcoaching en hoor deelnemers uit de Masterclass Teamcoaching aan het woord.

In company programma in de kijker: Volvo Cars Gent Female Mentor Program

20/05/2018 - 10:15

In aansluiting op de internationale kick-off sessie rond het female mentor program in Zweden, organiseerde Volvo Cars Gent (VCG) een eigen FLM-traject welke opstartte in Gent in oktober 2017.
Doelstelling : inzetten op een dynamische balans tussen male en female talent. De toegevoegde waarde van de mix tussen mannelijk en vrouwelijke leiderschapsstijlen en -kwaliteiten in de schijnwerpers zetten en zo méér kansen bieden aan potentiële vrouwelijke leiders.

coaching on the job, coaching volvo, coaching, coach, coach worden, coach opleiding, insights, insights workshop

Celebrating the second anniversary of Coaching The Shift

20/05/2018 - 9:00

Coaching The Shift bestaat twee jaar. Vanuit een diep geloof vastgeroeste patronen die mensen en hun organisaties ziek maken te kunnen doorbreken, tekenden we op 3 mei 2016 de akte.

Hoe kwamen we op de naam?

coaching, teamcoaching, word coach, coach opleiding, succes vieren, coach worden

Werken met synchroniciteit als teamcoach

20/05/2018 - 8:45

Alles is perfect!
Bij het neerpennen van de eerste zinnen van dit artikel, trekt een luidruchtige familie mijn aandacht, vooral omdat ik opmerk welke oordelende taal zij spreken. Een gevoel van ergernis bekruipt me en ik ervaar moeilijkheden in het vasthouden van mijn ‘schrijf-focus’. Haha! Dit gebeurt nét nu, nét in deze periode, waarin ik herhaaldelijk ervaar hoe lastig het is om mijn gefocuste aandacht bij één enkele activiteit te houden… Nét nu ik start met het schrijven van een artikel over ‘synchroniciteit’.

synchroniciteit, coaching, teamcoaching, intuitie, opleiding, coach, coach competenties, word coach, coach worden

Het belang van een goed re-integratie beleid, niet alleen na ziekte.

14/04/2018 - 15:45

Veel bedrijven nemen heel wat initiatieven om hun nieuwe medewerkers zo goed en zo snel mogelijk te integreren binnen de bedrijfscultuur. Goede begonnen is immers half gewonnen… Integratie staat terecht hoog op de agenda. Naast het aanduiden van een buddy, kennismakingslunches met teamleden doen ook de eerste on-boarding apps hun intrede. Een paar weken voor de eerste werkdag ontvangen medewerkers welkomstberichten, tips ter voorbereiding op de eerste werkdag, filmpjes van collega’s, etc...